Ulitime Stiri @ RBC

Cladire Biserica RBC Chicago

În atenția membrilor și prietenilor Bisericii Creștine Baptiste Române din Metropola Chicago:

Dragii noștri,

Cu ajutorul Domnului, Duminică, 31 Mai, cu prilejul Sărbătorii Pentecostului (Ziua de Naștere a Bisericii Creștine), Biserica Creștină Baptistă Română din Metropola Chicago, organizează servicii divine pentru membrii și prietenii Bisericii, oficiate cu respectarea recomandărilor, prescrise în Ghidul de Instrucțiuni pentru Comunitățile de Credință, emis de CDC.

În această Duminică, serviciile vor avea o durată limitată de o oră și douăzeci de minute și vor avea un conținut identic.

Primul serviciu începe la orele 9:30 și la el pot participa membrii și prietenii Bisericii, al căror nume de familie începe cu literele A - G și care se încadrează în recomandările pe care le vom prezenta mai jos.

Al doilea serviciu va începe la orele 11:30 și la el pot participa membrii și prietenii Bisericii, al căror nume de familie începe cu literele H - V și care se încadrează în recomandările pe care le vom prezenta mai jos.

Ambele programe vor fi înregistrate, iar al doilea program va fi transmis in direct pe platformele online ale Bisericii Creștine Baptiste Române din Chicago.

Ambele servicii divine vor avea loc cu respectarea recomandărilor stipulate în Ghidul de Instrucțiuni pentru Comunitățile de Credință (Interim Guidance for Communities of Faith), aprobat la nivel federal de CDC, în urma Ordinului Executiv al Președintelui Statelor Unite, d-ul J. Donald Trump, Vineri, 22 Mai 2020, precum și în Ghidul pentru Casele de Închinare (COVID-19 Guidance for Places of Worship and Providers of Religious Services), publicat la nivelul statului Illinois, de IDPH, Joi 28 Mai, 2020.

Ca urmare, apelăm la înțelegerea dumneavoastră și pentru această Duminică, recomandăm cu respect următoarelor categorii de persoane, considerate deocamdată vulnerabile, să urmărească programul Bisericii în transmisie online:

- Persoanelor care tușesc, au temperatură sau alte simptome care indică răceală sau prezența unei boli.

- Persoane care știu că au intrat în contact cu oameni contaminați

- Persoanele care suferă de afecțiuni cronice, precum diabet, boli cardio-vasculare, pulmonare sau alte afecțiuni, considerate cu grad mare de vulnerabilitate.

- Persoanele peste 65 de ani care prezintă vulnerabilități medicale

- Părinții cu copii mici

- Persoane care lucrează în domenii cu grad mare de expunere

Aceia dintre dumneavoastă, care intenționați să participați, vă rugăm să țineți cont de următoarele reglementări:

1. Intrarea, respective ieșirea din clădirea Bisericii se vor face prin ușile marcate în acest sens, așa încât să existe un flux de persoane, într-o singură direcție, respectând normele de distanțare socială.

2. Purtarea măștii este mandatorie acolo unde nu se poate păstra distanța de 6Ft. Recomandăm ca fiecare persoană să își aducă masca de protecție. În cazul în care nu puteți să o procurați, ușierii Bisericii vă vor oferi o mască de protecție la intrare.

3. La intrarea în sala Bisericii, fiecare persoană se va dezinfecta pe mâini cu soluția pusă la dispoziție de voluntarii bisericii. Dezinfectarea mâinilor, la intrare, este obligatorie!

4. Băncile se vor ocupa, începând cu rândurile din față, și se vor elibera începând cu rândurile din spate. Asezarea se va face doar pe locurile special marcate în acest sens. Vă rugăm să urmați, în acest sens instrucțiunile voluntarilor de la intrare.

5. Păstrarea distanței între persoanele prezente este de asemenea obligatorie pe parcursul întregii întâlniri. Trebuie evitată orice formă de salut, care presupune contactul fizic.

6. La încheierea serviciului, ieșirea va fi anunțată și coordonată de la amvon și se va continua respectarea cu strictețe a normelor de distanțare fizică. La ieșire se va purta masca până în mașini, în parcare.

7. Întrucât întâlnirea se va derula cu respectarea măsurilor de protecție, menționate mai sus, vă rugăm să să asigurați că veți ajunge din timp la închinarea Bisericii.

Vă chemăm să sprijiniți această inițiativă în rugăciunile dumneavoastră. De asemenea, vă rugăm respectuos să urmați cu maximă atenție reglementările si recomandările prescrise.

Deocamdată nu vor fi reluate Școala Duminicală pentru Copii și Programul Awana.

Clasa de Cateheză se va desfășura în perioada imediat următoare în format online.

Pe această cale, Conducerea Bisericii Creștine Baptiste din Chicago, mulțumește membrilor si prietenilor Bisericii pentru rugăciune, pentru răbdarea manifestată, precum și pentru solidaritatea dumneavoastră, în acestă perioadă dificilă.

Mai presus de toate, mulțumim Domnului pentru că în orice vreme El, „ Dumnezeu este adăpostul şi sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipseşte niciodată în nevoi.” (Psalmul 46:1). Iar intenția noastră este ca închinarea noastră să-L onoreze pe Dumnezeu, să contibuie la revitalizarea părtășiei Bisericii, și aducă o bună mărturie pentru cei care ne vor privi și ne vor auzi.

Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!

Echipa Pastorală, Comitetul de Conducere și Consiliul Diaconilor, Bisericii Creștine Baptiste Române din Metropola Chicago, Joi, 28 Mai 2020

RBA Convention

RBA Convention Postponed to 2021CONVENȚIA BISERICILOR CREȘTINE BAPTISTE ROMÂNE DIN SUA ȘI CANADA DE LA CHICAGO, AMÂNATĂ PENTRU TOAMNA ANULUI 2021

Dragi frați și surori în Domnul Isus Hristos, distinși prieteni ai Bisericii Baptiste Române din Chicago

Miercuri, 29 Aprilie 2020, a avut loc întrunirea Comitetului Executiv al Asociației Bisericilor Creștine Baptiste Române din SUA și Canada.

Datorită contextului generat de pandemia de Coronavirus, Comitetul Executiv al Asociației a decis în unanimitate amânarea Convenției de la Chicago pentru toamna anului 2021.

Atașez Comunicatul Public, trimis în numele Conducerii Asociației de pastorul Ovidiu Rauca, Președintele Asociației Bisericilor Creștine Baptiste Române din SUA și Canada.

Vă doresc tuturor o zi binecuvântată!

Pastor Adrian Neiconi

___________________________________________

Romanian Baptist Association of USA and Canada

3244 John R., Troy, Mi. http://www.xn--baptiti-wxc.org/

San Francisco, Ca

Aprilie 30, 2020

Dragi frați și surori,

Stimați colegi păstori,

Scriu aceste rânduri cu tristețe în suflet dar deopotrivă cu bucuria că în cea mai mare parte această pandemie ne-a ocolit iar pe cei ce i-au afectat Dumnezeu în îndurarea Lui i-a sprijinit cu bunăvoință și sănătate. În contextul actual suferim mult pentru că nu ne putem întâlni la biserică în slujirea publică, obligați fiind să vorbim tot mai mult de “noul normal” și chiar să ne obișnuim cu el. Ne sunt afectate viețile, familiile și bisericile în aceste vremuri, obligații fiind să reprogramăm unele evenimente tare dragi nouă.

În ultima întâlnire a comitetului executiv al RBA am discutat despre cel mai important eveniment al asociației noastre - CONVENTIA ANUALĂ - și după ce ne-am rugat, ne-am sfătuit și am cumpănit în Duhul am luat câteva hotărâri ce le socotim ca venind din partea Domnului prin Duhul Sfânt.

Date fiind restricțiile, recomandările și realitățile societății în care trăim din partea Comitetului Executiv comunicăm următoarele hotărâri:

* CONVENVENȚIA ANUALĂ - ce era programată a se desfășura la Chicago între 4-7 Septembrie 2020 nu poate fi organizată și desfășurată în condiții

de excelentă din motive lesne de înțeles pentru fiecare - COVID-19.

* Bisericii Romane Baptiste din Metropola Chicago i-a fost încredințată găzduirea și organizarea Conventiei Anuale RBA și pentru anul 2021.

Mulțumim mult fratelui Adrian Neiconi și bisericii ce o păstorește pentru tot efortul făcut pentru ca acest eveniment să poată fi desfășurat în condiții de excelentă. Nădăjduim să fim sănătoși și în pace anticipând o convenție binecuvântată în toamna anului viitor.

* Am hotărât să lucrăm la pregătirea unui format nou și adaptat noilor condiții pentru ca în perioada 4-6 Septembrie 2020 să avem un eveniment al RBA ce să fie o binecuvântare pentru toată frățietatea. Vom reveni cu detalii. Hristos a înviat, e viu în vecii vecilor și-Și manifestă domnia în Cer și pe

Pământ. A Lui să fie slava acum și-n toți vecii !

Cu alesă prețuire,

Rev. Ovidiu Rauca

Președinte

ovi214@yahoo.com

2018 – 2021

Executive Committee:

President

Ovidiu Rauca

Vice-presidents:

Valentin Țenț – East Coast

Doru Aninoiu – West Coast

Florin Dragomir - Canada

Executive Secretary:

Marian Chirla

Secretaries:

Radu Știr – East Coast

David Lavric – West Coast

Pastoral Committee:

Dan Paul

Eusebiu Rusu

Mission Committee:

John Bilți

Sunday School Committee:

Marius Lucan

Mission Treasurer:

Ion Cotârlă

Administrative Treasurer:

Cornel Ciba

Financial Auditors:

Florin Tunea

Vladimir Pahomi

Archives:

Viorel Clintoc