Ulitime Stiri @ RBC

Cladire Biserica RBC Chicago

Dragii mei frați si colegi de slujire,

Astăzi, 20 Martie, în urma evoluției situației pandemiei de Coronavirus, la nivelul statului Illinois, împreună cu frații din Comitetul de Conducere si frații diaconi, am ajuns la următoarele concluzii:

În urma ordinului emis astăzi, vineri, 20 Martie, de guvernatorul statului Illinos, d-ul JB Pritzker, de mâine, 21 Martie, până pe 7 Aprilie, anul 2020, pe toată suprafața staului Illinois, intră în vigoare și produce efecte, Ordinul Stay AT Home (Stai Acasă).

La solicitarea expresă a autorităților statale, în urma rugăciunii și călăuzirii, în dorința de a fi solidari eforturilor de combatere a răspândirii epidemiei de COVID-19 (Cornavirus) și de a-i proteja pe cei mai fragili dintre noi, Conducerea Bisericii Creștine Baptiste Române din Chicago a hoărât:

- Suspendarea întâlnirilor Bisericii, cu participare publică, pe toată durata restricțiilor anunțate de autoritățile competente.

- În perioada aceasta, în fiecare duminică, de dimineață, de la orele 10, va fi transmis în direct, pe platformele online ale bisericii, un serviciu oficiat de pastorii bisericii, în cuprinsul căruia vor fi rostite mesaje în limba română și în limba engleză (fără participarea congragației, pe pagina de Internet a Bisericii (www.rbc-chicago.org), pe Pagina de Internet a Bisericii (Romanian Baptist Church of Chicago, precum și pe Canalul YouTube).

- În seara zilei de miercuri, de la orele 7PM, va fi afișată pe Pagina de Facebook a Bisericii o expunere video a studiului biblic, aferent, săptămânii respective (de regulă, o voi realiza de acasă, de pe telefon).

Vă rog foarte mult să ne ajutați pentru a forma echipe, care să ne ajute să transmitem online live, serviciul pe care îl vom realiza, fără participarea congregației, duminica dimineața.

Cu ajutorul Domnului, prima transmisie, trebuie să o facem in această duminică dimineața, cu începere de la orele 10AM.

V-aș ruga, ca cel târziu la 9:30, să fim la locația Bisericii, pentru a pregăti temeinic transmisia.

În perioada aceasta, vom fi fereastra deschisă spre Evanghelie pentru toți membrii si prietenii Bisericii. Vă mulțumesc anticipat pentru efortul si sacrificiul pe cre îl vom face împreună pentru slava Domnului si continuitatea slujrii în Biserica Domnului!

Salutări familiilor si multă sănătate tuturor!

Cu prețuire,

Adrian Neiconi

RBA Convention

RBA Convention 2020 PromoGraphicInvitație la Convenția de la Chicago:

Dragi frați și surori, vă salutăm cu toată dragostea în Numele Domnului nostru Isus Hristos și din partea Bisericii Crestine Baptiste Române din Metropola Chicago!

Pentru noi este o deosebită onoare, să vă putem invita pe toți la Chicago, pentru ca în perioada 4-7 Septembrie 2020, să ne bucurăm împreună la cea de-a 108-a Convenție a Asociației Bisericilor Creștine Baptiste Române din Statele Unite si din Canada.

Pe această cale, ținem să ne exprimăm recunoștința, mai întâi față de Dumnezeu, Binefăcătorul nostru și apoi să mulțumim Comitetului Executiv al Asociatiei, tuturor fraților păstori și întregii frățietăți, pentru că ne-ați încredințat onoarea și responsabilitatea organizării acestui eveniment deosebit.

Ultima dată când Biserica din Chicago a găzduit o Convenție a Asociației se întâmpla tocmai in anul 2008. Au trecut de atunci multi ani, mai bine de un deceniu și ca urmare pentru noi, cei din Chicago, este o mare bucurie să putem fi din nou gazde, ne dorim noi, primitoare si pline de entuziasm, pentru marea reuniune a credincioșilor baptisti români din Statele Unite si Canada.

Tema Conventiei de la Chicago este Bunătatea și Credincioșia lui Dumnezeu. In Psalmul 100, in cuprinsul versetului 5, Cuvântul lui Dumnezeu afirmă și viața fiecăruia dintre noi, o confirmă, „Căci Domnul este Bun, bunătatea Lui ține în veci și credincioșia Lui, din neam în neam.” Ca umare, Convenția de la Chicago devine o ocazie specială de a ne revedea cu toții, de a reitera importanța închinării în unitate, de a reafirma frumusetea caracterului Dumnezeu nostru și de a reflecta la modul in care și noi, prin viața noastră trebuie să oglindim credincioșia si bunătatea lui Dumnezeu, in această generatie.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, Biserica Baptistă Română din Metropola Chicago, alături de celelalte biserici baptiste române din aria orasului nostru, se angajează să se dăruiască cu toată pasiunea în organizarea acestei convenții, un eveniment, care ne rugăm să devină un prilej de glorificare a Numelui Domnului si de binecuvântare pentru fiecare dintre dumneavoastră!

Vă așteptăm la Chicago, cu toată bucuria si ne rugăm ca Bunul Dumnezeu să vă binecuvânteze pe toți!